- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מובילי רחובות בע " מ נ' בנק הפועלים רחובות 12615
|
עש"א בית משפט השלום רחובות |
23129-05-10
1.8.2010 |
|
בפני : שירלי דקל נוה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מובילי רחובות בע " מ |
: בנק הפועלים בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
מבוא
1.לפני ערעור לפי סעיף 10 לחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א – 1981 (להלן: "חוק שיקים ללא כיסוי").
2.המערערת מנהלת חשבון בנק מס' 037984 (להלן: "החשבון") בסניף רחובות של המשיב (להלן: "הבנק" או "המשיב").
3.המערערת עותרת לכך שבית המשפט יורה כי 16 שיקים המנויים בערעורה ייגרעו ממניין השיקים שהבנק סירב לפורעם.
טענות המערערת
4.טענותיה העיקריות של המערערת, אשר נתמכו בתצהיר מנהלה, מר ישעיהו יאיר, יפורטו בתמצית להלן.
5.המערערת טוענת כי לפי ההסכם שנהג בגין הצדדים, הבנק כיבד שיקים בחשבון מעבר למסגרת האשראי, אולם, בבת אחת, הפסיק זאת.
המערערת טוענת כי היה לה יסוד ברור להניח כי הבנק ימשיך לכבד שיקים בחשבונה, לאור חובתו, לאור ההסכם בין הצדדים, לאור העובדה כי היה בידה לשלם את מלוא השיקים שלא כובדו ולאור הדין.
6.המערערת טוענת כי הבנק החזיק בתיק ניירות ערך שלה בסך של 180,000 ש"ח, וסירב לממשו לטובת פירעון השיקים, וזאת בניגוד לבקשותיה, בניגוד להסכם בין הצדדים, בניגוד להגיון ובניגוד לדין. בכך, לטענת המערערת, גרם הבנק לאי כיבוד השיקים בחשבון.
עוד טוענת המערערת בהקשר זה כי הביטחונות שהעמידה לבנק עלו על המסגרות שהעמיד הבנק למערערת, ומשכך, היה על הבנק להיעתר לדרישתה ולהעביר את תיק ניירות הערך לטובת החשבון.
7.המערערת טוענת כי הבנק לא שלח אליה התראה בנוגע לחמשת השיקים הראשונים נשוא הערעור, ולכן יש לגרוע אותם ממניין השיקים.
8.עוד טוענת המערערת כי שיקולי צדק ומניעת עיוות דין מצדיקים את ביטול ההגבלה. למערערת טענות נוספות נגד הבנק בכל הנוגע להתנהלותו בניהול החשבון, טענות לגבי יחסו של הבנק למנהל המערערת ועוד, אשר ברובן אינן רלוונטיות לדיון נשוא הערעור, ולכן לא אתייחס אליהן במסגרת פסק הדין.
תשובת הבנק
9.הבנק כופר בטענות המערערת. טענות הבנק בתמצית הן כי הסעד המבוקש על ידי המערערת הוא סעד תיאורטי, מאחר שהערעור מכוון לגריעת 16 שיקים, כאשר בחשבון המערערת סורבו 42 שיקים עד ליום 1.6.10, בסך כולל של למעלה ממיליון ₪.
10.הבנק טוען כי כל השיקים סורבו כדין, מאחר שבמועד הצגתם לא הייתה יתרה מספקת בחשבון לפירעונם, ולא היה כל הסכם לכיבוד שיקים בחריגה ממסגרת האשראי.
11.הבנק טוען כי בנוסף למסגרת האשראי המאושר ניתנו למערערת עוד אשראים בחשבון, כמו מסגרת חח"ד, הלוואות, ערבויות ומסגרת נכש"ט, ולא היה בביטחונות כדי לכסות את כל האשראים. כמו כן, תיק ניירות הערך שימש כבטוחה לכלל האשראי שניתן למערערת ולא לכיסוי חריגות ממסגרת האשראי המאושר.
הבנק טוען כי הסכים שהמבקשת תפרע את תיק ניירות הערך, אך לטובת האשראי המאושר אותו הוא הבטיח וכי יתרת הכספים תועבר לכיסוי יתרת החריגה, וההתכתבויות שהוחלפו בין הצדדים מאמתות זאת.
12. הבנק טוען כי קיום בטחונות בחשבון אינו מחייב את הבנק לכבד שיקים שהוצגו בחריגה ממסגרת האשראי, אפילו אם הביטחונות עולים על מסגרת האשראי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
